• 5 évvel ezelőtt...

  A Facebook felhozta egy 5 évvel ezelőtti posztot emlékeztetőül.

  5 évvel ezelőtt...
  Pontosan, ahogy a prófécia/jóslat mondta...
  2011. Július 31-én megírtuk, majd augusztus 1-én beadtuk a felmondásunkat, mindketten a magunk munkahelyén, Gabival.

  Az év, amikor a lelkész - aki mindig egy helyben áll a szószéken, sohasem mozdul meg - azon a nyári Istentiszteleten oldalra lépett egyet, a szemembe nézett - pedig a templom közepén ültem, nem pont a szeme előtt - és azt mondta: "Ne alkudj meg a hitedben".

 • Miért?

  Tavaszillatot hoz a szél.
  Szeretem.

  A szépen, sorban előkerülő, majd felbúgó fűnyírók hangja egyértelműen jelzi, hogy itt a tavasz. A majd fél éve nem nyírt kertekben szépen megnőtt és megerősödött a fű. Zöldbe és virágba borul a kert. Méhek, és dongók zizegnek, szállnak virágról virágra. Minden pezseg. Én is.

 • Csupa hármas

  Amikor az általános iskolában csupa hármast kaptam, valahogy nem feltétlenül voltam elégedett. A családom sem.
  A tanáraim sem. Folyton azt hallgattam, hogy „te ennél sokkal többre vagy hivatott”, meg „te ennél jóval többre vagy képes”. Sokszor mégsem hittem el, hogy ez igaz lenne.

 • Csak Csináld!

  Paratextus:
  Ha az ember lemeztelenedik, akkor könnyen lesz belőle célpont. De itt mégsem sztriptízről van szó. Egyszerűen csak újra és újra értelmet nyernek bizonyos dalok, bizonyos sorok, mondjuk, a Szentírásból.
  De hátha a hozzám hasonló átlagembernek is akadnak hasonló kétségei, szürkébb pillanatai. Ezért írok most.

 • PÁRT

  Muszáj állást foglalni.
  Elvárják.
  Sokan.
  Azok is elvárják, akik azt várják el, hogy ne foglaljak állást. Vagy ülést. :-)

  Nagyjából fél éve nem írtam új naplóbejegyzést. Pedig akartam. Ez is elvárás. De olyan mértékű a tempó, olyan sok a teendő, ami mellett nehéz volt mostanában csendességet tartani. Egy-két nap, amikor csönd van, kifújom magam. Nem csörög a telefon, nincs fontos elintéznivaló, nem vagyok elmaradva semmivel - álom :-)

 • Átkozottan

  Szeptemberben volt éppen három éve annak, hogy egy rettentően furcsa beszélgetés részese voltam. Egy fiatalember lépett oda hozzám, és azt kérdezte, hogy van-e öt percem... Igent feleltem - azóta se senkinek :-)
  "Az én dolgom, hogy figyelmeztesselek, hogy rossz úton jársz. Meg fogod látni, egy éven belül, hogy beégsz, tönkremész. Majd meglátod! A rohadék weboldaladon a sok egyéniségét vesztett hülye, aki azt szajkózza, amit te, veled együtt rossz úton halad." - így hangzott a "helyreállító" fejmosás...

 • A házasság szent

     "Olyan sokszor segítettél már, hogy megszámolni sem tudom..." - kezdődik az új lemezre íródott egyik dalom... Igen. Ez tény. Olyan sokszor kaptunk már természetfeletti módon erőt a Jóistentől, hogy se szeri, se száma.

     "Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi"- olvasom a Szentírásban, Ézsaiás próféta könyvében.

Oldalak